Varnost in zaščita

Varnost je na prvem mestu, zato novi Ford Mustang združuje številne napredne inteligentne varnostne sisteme in funkcionalnosti, ki ne bodo varovale le vas in vaših sopotnikov, temveč tudi druge udeležence v prometu in vozilo samo.

Posamezne funkcije so lahko del serijske ali dodatne opreme za doplačilo. Prav tako so funkcije lahko na voljo le kot del vnaprej določenih paketov opreme. Za dodatne informacije si oglejte cenik ali pa kontaktirajte vašega Fordovega prodajalca.
Mustang Pesci

Mustang bo pozoren tudi na pešce

Sistem za preprečevanje naleta z zaščito za pešce pri hitrosti do 80 km/h s pomočjo kamere in radarja zaznava vozila in pešce na vozišču pred vozilom ali tiste, ki bi želeli prečkati cestišče, in vas na to opozori. Če se ne odzovete, bo sistem samodejno zaviral s polno močjo. Ta tehnologija pomaga zmanjšati ali popolnoma preprečiti nesrečo.

Mustang Popoln nadzor

Ves čas pod popolnim nadzorom

Elektronski stabilizacijski sistem nenehno spremlja vašo vožnjo. Zazna vsakršne odklone od izbrane vozne linije, na primer, če začnete zapuščati vozni pas. Takrat prek zaviranja posameznih koles samodejno popravi lego vozila na cesti in vam pomaga ohraniti nadzor nad avtomobilom. Z uporabo naprednih senzorjev protiblokirnega sistema in sistema za nadzor zdrsa pogonskih koles (TCS) nadzira vedenje vašega vozila.

Mustang Opozorilo upad tlaka pnevmatik 2

Zgodnje opozorilo na upad tlaka v pnevmatikah

Tipala na vsakem kolesu vašega Mustanga med vožnjo stalno nadzirajo tlak in vas opozorijo na morebitne težave, da lahko pravočasno ustavite in preverite tlak v pnevmatiki ter odpravite težavo.

Mustang Zavore delajo za vas 2

V kritičnem trenutku zavore delajo za vas

Sistem za pomoč pri zaviranju v sili (EBA) pomaga zagotoviti maksimalno učinkovitost zavor v nujnih primerih. Nadzor poteka samodejno prek sistema ESP, ki zaznava vaš pritisk na zavorno stopalko in ga samodejno poveča, če je to potrebno.

Mustang Protivlomna zascita

Protivlomna zaščita avtomobila

Ko izstopite iz avtomobila in ga zaklenete, se samodejno aktivira alarm z zaščito proti kraji. Takoj ko želi nekdo v vozilo vstopiti na silo, začne delovati glasen zvočni alarm. To se zgodi tudi v primeru, ko bi senzorji zaznali premike v notranjosti ali pa bi nepridipravi poskušali avtomobil dvigniti.