Zmogljivost in učinkovitost

Nekatere novosti novega Mustanga boste nemudoma opazili. Druge boste slišali, začutili ali zaznali, predvsem zaradi močnega novega motorja V8 in vseh novih inovativnih Fordovih tehnologij.

Posamezne funkcije so lahko del serijske ali dodatne opreme za doplačilo. Prav tako so funkcije lahko na voljo le kot del vnaprej določenih paketov opreme. Za dodatne informacije si oglejte cenik ali pa kontaktirajte vašega Fordovega prodajalca.
Mustang Dva mocna motorja

En Mustang – dva izjemna motorja

Fordov legendarni petlitrski motor smo dodatno izpopolnili. Za največjo moč 331 kW (450 KM) in navor 529 Nm poskrbi motor s Fordovim novim dvojnim sistemom vbrizgavanja goriva: visokotlačnim direktnim in nizkotlačnim posrednim, kar poveča tudi navor v nizkem območju vrtljajev. Motor s tem pridobi na moči (razvije kar 213 kW oz. 290 KM), vi pa na užitku v vožnji. Prav tako smo izboljšali turbinski polnilnik 2,3-litrskega bencinskega motorja EcoBoost in s tem zmanjšali raven izpustov škodljivih snovi.

Mustang Prilagodljiv zvok motorja

Prilagodljiv zvok motorja

Zvok Mustangovega motorja vam naježi kožo, a le, če si to želite. Z novo tehnologijo športnega izpušnega sistema z aktivnim ventilom boste intenzivnost zvoka Mustangovega izpušnega sistema odslej lahko prilagodili razpoloženju in načinu vožnje, od globokega in bobnečega do resnično tihega. Nastavite ga lahko tako, da bo pri vsakem od petih programov vožnje imel svoj zvok. Prav tako omogoča nastavitev na inovativni "dobrososedski" način, s katerim npr. omejite glasnost – in s tem vznemirjanje sosedov – ob zagonu Mustangovega 5.0-litrskega V8 motorja zgodaj zjutraj.

Mustang Izjemna zavorna moc

Izjemna zavorna moč

Posebej razvit visoko zmogljiv zavorni sistem vključuje štiribatne zavorne čeljusti in hlajene zavorne diske. Delovanje zavor nadzira tudi vrsta varnostno-asistenčnih sistemov. Mustang z motorjem V8 ima še naprednejšo opremo: na diskih s premerom 38 centimetrov so prednje zavore Brembo™ s šestimi zavornimi valji.

Mustang 6 stopenjski rocni menjalnik 2

Uglajen in odziven 6-stopenjski ročni menjalnik

Petlitrski motor V8 in 2,3-litrski motor EcoBoost, ki za novega Mustanga razvije kar 213 kW (290 KM), sta na voljo s 6-stopenjskim ročnim menjalnikom. Krajša prva prestava omogoča hitrejši pospešek iz mirovanja. Daljše prestavno razmerje v šesti prestavi zniža vrtljaje motorja ob višjih hitrostih vozila ter tako zmanjša tudi porabo goriva. Z uglajenim in natančnim delovanjem ter kratkimi hodi prestavne ročice je menjalnik prilagojen dinamični vožnji.

Mustang Izboljsan samodejni menjalnik 2

Izboljšan 10-stopenjski samodejni menjalnik

Novi, napredni 10-stopenjski samodejni menjalnik s SelectShift poskrbi za optimalno zmogljivost in nadzor. Z arhitekturo za manjše trenje in sistemom Auto Start-Stop zagotavlja manjšo porabo od 6-stopenjskega samodejnega menjalnika, optimalna razporeditev prestav in širši razpon razmerij pa omogočata hitrejše pospeševanje. Z uporabo obvolanskih prestavnih ročic lahko prevzamete popoln nadzor nad vozilom, pri čemer vas bo navdušilo izjemno hitro prestavljanje.